Nastanak i razvoj Indoor bicikla

by | 14. ožujka 2023 | Schwinn

Godine 1995. Johnny G, fitness trener i bivši profesionalni biciklist, zajedno s tvrtkom Schwinn, na tržište je iznio originalni „Schwinn Johnny G Spinner Pro“. Taj bicikl transformirao je industriju dvoranskog biciklizma.
Do tada dvoranski biciklizam je bio prilično jednostavan. Postojali su bicikli bez prave inercije i samo nekoliko ručnih otpora. Međutim, Johnny G je želio stvoriti nešto što će vjerno simulirati vožnju bicikla na otvorenom i omogućiti korisnicima da dobiju intenzivan kardiovaskularni trening unutar zatvorenog prostora. Zbog toga je osmislio bicikl s ponderiranim perimetarskim zamašnjakom koji stvara veću inerciju, a ručni otpor prilagođava se za simuliranje različitih vrsta terena, nešto što je danas normalno – tada je bila revolucija u industriji!
Inovativni dizajn s ponderiranim perimetarskim zamašnjakom omogućio je korisnicima da osjete agresivniju inerciju i primjenom ručnog otpora simuliraju različite vrste vožnji. Također je pružio vjerniji doživljaj vožnje bicikla na otvorenom, što je učinilo ovaj bicikl popularnim u fitness industriji.
Nakon Schwinnovog Originalnog Johnny G Spinnera, počeli su se pojavljivati različiti proizvođači koji su se trudili stvoriti svoje modele indoor bicikala. Međutim, Schwinn je nastavio raditi na svojim proizvodima, stvarajući nove modele i poboljšavajući ih kako bi se prilagodili potrebama korisnika. Tako su nastali novi modeli kao što su Airdyne, AirDyne AD Pro, AC Performance Plus i mnogi drugi.
Tijekom godina, indoor biciklizam postao je sve popularniji, a danas se može naći u mnogim fitness centrima i teretanama diljem svijeta. Osim toga, mnogi ljudi kupuju svoje vlastite indoor bicikle za vježbanje kod kuće, što im omogućuje da održavaju kondiciju čak i kada vremenski uvjeti nisu povoljni za vožnju bicikla na otvorenom.
Danas postoje različite vrste indoor bicikala, uključujući i one s virtualnom stvarnošću i povezanim značajkama koje omogućuju korisnicima da se natječu s drugim korisnicima i prilagode svoj trening svojim potrebama. U biti, danas je moguće više biti “vani” sa indoor biciklom, nego li sa cestovnom varijantom, a sami određujete uvjete koji vam odgovaraju, fantastično, zar ne?
Schwinn je istinski pionir u industriji indoor bicikla i nastavlja proizvoditi vrhunske modele bicikala koji su popularni u fitness industriji i među individualnim korisnicima. Na našoj web stranici https://skendfit.com/ možete pronaći širok izbor indoor bicikala, uključujući različite modele i značajke, poput virtualne stvarnosti, različitih programa treninga i mnogo više.
Indoor biciklizam postao je popularan zbog svoje učinkovitosti u poboljšanju kardiovaskularnog zdravlja i kondicije, kao i zbog svoje jednostavnosti i pristupačnosti. Za razliku od vožnje na otvorenom, korisnici indoor bicikla mogu kontrolirati intenzitet treninga, vrijeme i uvjete vježbanja, što čini ovu vrstu treninga fleksibilnom i prilagodljivom.
Ukratko, Schwinnov Originalni Johnny G Spinner Pro iz 1995. godine stvorio je revoluciju u industriji indoor bicikla, transformirajući jednostavne modele u sofisticirane i učinkovite sprave za vježbanje koje su postale popularne diljem svijeta. Danas postoji širok izbor modela i značajki indoor bicikala, a Schwinn i dalje predvodi inovacije u ovoj industriji. Ako tražite kvalitetan indoor bicikl, posjetite https://skendfit.com/ I pronađite model koji odgovara Vašim potrebama i ciljevima vježbanja, a tu su i stručnjaci koji će Vas usmjeriti da idete u pravom smjeru!

Get fit with Sport Fit!

Prijavite se na naš Newsletter

Eksluzivni predstavnik NAUTILUS INC. fitness brandova

 

             

za teritorij Rep.Hrvatske i Rep.Slovenije .

 

  za tržište Rep.Hrvatske.

Ulica sv. Ćirila i Metoda 3, Zagreb